Rydd opp på kjøkkenet – og oppgrader utstyret du virkelig trenger
Gode råd
Høsten kan være en fantastisk mulighet til å endelig få ryddet opp litt i både skuffer og skap, og kanskje få et helt ryddig kjøkken i tid til jul? Når sant skal sies, er det mye ubrukt utstyr rundtomkring i norske hjem
Gi bort, resirkuler og oppgrader
Det aller første, og dessuten enkleste, som du kan gjøre, det er å gi bort eller resirkulere alt du ikke trenger. Det gjelder ikke minst kjøkkenmaskiner som ikke har vært i bruk på flere år – og eventuelt også ting man har mange av. Stekepanner er en typisk dings som mange husstander samler på seg mange av.
I noen tilfeller er det også lurt å passe på å oppgradere kjøkkenutstyret samtidig, det gjelder for eksempel tilbehør til vin. Det er lite vits å ha en hel kjøkkenskuff full med vinopptrekkere, da er det bedre å investere i noen få skikkelig gode tilbehør. Det finnes mange smarte løsninger,
les mer her for å få litt inspirasjon.
Hva med kjøleskapet og fryseren?
Når du er godt i gang med å rydde på kjøkkenet, da er det også smart å ta en titt i kjøleskapet og fryseren. Det er selvfølgelig noen som har stålkontroll på innholdet, men i de aller fleste hjem ligger det sannsynligvis noe i bunnen av fryseren som uten tvil er klart for matavfallet. Selv om frysevarer har lang holdbarhet, så er den likevel ikke uendelig. Fet fisk kan for eksempel bli dårlig relativt raskt, men også andre matvarer kan bli dårlige over tid.
Moderne frysere har ofte systemer for automatisk avriming, men det kan likevel være nødvendig å avrime fryseren. Det er smart å sjekke om det er nødvendig å avrime når man likevel har tømt fryseren. Når alt er ryddet ut så er det en enkel prosess, som du garantert ikke angrer på å ha gjort unna.